Kennismaking met het 95e bestuur der JFV Grotius

Geschreven door NOVUM op 11-08-2015

David den Blaauwen - f.t. Praeses 

Beste lezer, mijn naam is David den Blaauwen, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Alphen aan den Rijn. Sinds het begin van dit jaar woon ik in Leiden. Ik ben nu derdejaarsstudent Recht en Economie. Vanaf het begin van mijn studie ben ik actief bij JFV Grotius. 

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Als een serieuze, ambitieuze en gedreven student met een grote passie voor datgene wat JFV Grotius organiseert.  

2. Hoe zouden naasten je omschrijven? Als een gedreven, gemotiveerde student die af en toe misschien een beetje eigenwijs is.  

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? Ik wilde mezelf op een ander vlak ontwikkelen. Je leert veel door je vakken te halen, maar door een bestuursjaar leer je ontzettend veel andere vaardigheden. Bovendien vind ik het fantastisch om een bijdrage aan de vereniging te kunnen gaan leveren.  

4. Welk doel wil je in jouw functie bereiken? Als voorzitter vind ik het heel belangrijk dat ik mijn medebestuursgenoten zoveel mogelijk probeer te ondersteunen in hun werkzaamheden. Dit kan betekenen dat ik inspring als ze het erg druk hebben, maar ook dat ik ze wil begeleiden in het bereiken van hun doelstellingen dit jaar.  

5. Wat houdt jou op de been? Gezellige dingen doen met de mensen om me heen. Even los komen van de dagelijkse sleur en gezellig een borrel drinken met vrienden bijvoorbeeld.  

6. Het is 2025. Wat doe je? Hopelijk werk ik dan als advocaat bij een groot of middelgroot advocatenkantoor.  

7. Wat wil je Grotius-leden meegeven? Grijp de fantastische kansen die deze vereniging je biedt. Er worden zo ontzettend veel verschillende activiteiten georganiseerd. Kijk wat je leuk vindt en meld je er voor aan! Ik geloof echt dat de activiteiten die JFV Grotius organiseert extra kleur geven aan je studietijd!


Linde Merkus - f.t. Ab-actis

Beste NOVUM-lezers, ik ben Linde Merkus, 20 jaar en derdejaars rechtenstudent. Aankomend jaar zal ik de functie van Ab-actis bekleden in het 95ste bestuur der JFVGrotius. Ik kijk uit naar een fantastisch jaar. 

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Ik zou mezelf omschrijven als volhardend. Als ik eenmaal ergens aan begonnen ben dan wil ik dat ook goed doen en als ik iets wil bereiken, ga ik door totdat ik dit bereikt heb. Verder zou ik zeggen dat ik nauwkeurig ben en op zijn tijd gezellig.

2. Hoe zouden naasten je omschrijven? Anderen omschrijven mij als enthousiast, zorgzaam, oprecht, romantisch en af en toe knettergek.

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? Een bestuursjaar bij Grotius zie ik als de kers op de taart van mijn actieve jaren bij Grotius. Een bestuursjaar leek mij de logische volgende stap. Daarnaast kijk ik er ontzettend naar uit om op een heel andere manier bezig te zijn met mijn studie en mijzelf op verschillende vlakken te ontwikkelen.

4. Welk doel wil je in jouw functie bereiken? Het doel is: een topjaar voor de leden en voor het bestuur. Daarnaast wil ik in mijn functie ervoor zorgen dat Grotius een grotere bekendheid verwerft en veel enthousiasme uitdraagt. Ook voor de NOVUM hoop ik interessante artikelen aan te leveren.

5. Wat houdt jou op de been? Ik heb een hele lieve vriend, Sam, en heel cliché gezegd is hij ‘mijn alles’.

6. Het is 2025. Wat doe je? In 2025 hoop ik succesvol advocate te zijn en een hele mooie schoenencollectie te hebben. Ook hoop ik dan eindelijk mijn rijbewijs gehaald te hebben en rond te rijden in een elegant autootje.

7. Wat wil je de Grotius-leden meegeven? Ga een commissie doen of kom af en toe langs op de borrel!


Rhys Bane - f.t. Quaestor

Mijn naam is Rhys Bane en dit jaar neem ik de taak van Quaestor op mij. Ik ben 20 jaar en ben derdejaars student Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid. Grotius heeft mij veel gegeven, dit jaar zie ik het als mijn taak om als Quaestor binnen het 95e bestuur aan de leden terug te geven.  Dit wil ik doen door de Assessoren (financieel) te ondersteunen bij het organiseren van heel veel leuke en leerzame activiteiten.

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Ik zou mezelf als een nuchter persoon omschrijven, waarschijnlijk is dat ook de reden waarom ik in Leiden ben gaan studeren en niet in Nijmegen. Daarnaast zou ik mezelf omschrijven als iemand die zakelijk overkomt, maar ik hou zeker van gezelligheid en een drankje op z’n tijd.

2. Hoe zouden je naasten je omschrijven? Anderen omschrijven mij als kalm, aardig, gedreven, rechts (omdat ik VVD’er ben) en als een harde werker.

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? Ik heb ten eerste gekozen voor een bestuursjaar omdat ik dan leuke ervaringen kan geven en delen met de leden van deze prachtige vereniging. Ik ben in m’n eerste jaar actief geworden en heb afgelopen jaar aan ontzettend veel leuke activiteiten deelgenomen, ik zou ze graag (mede) willen organiseren voor de leden, ik ben op financieel vlak vrij sterk, dus vandaar Quaestor. Ten tweede omdat ik als persoon kan groeien door een bestuursjaar. Ik ben direct na het VWO gaan studeren en heb tot nu toe nominaal gestudeerd, maar studeren is meer dan alleen in de boeken zitten. Studeren is actief zijn en leuke dingen doen naast je studie.         

4. Welk doel wil je in je functie bereiken? Ik wil binnen mijn functie bereiken dat Grotius als vereniging een mooie toekomst heeft, dat betekent dat ik de continuïteit van Grotius wil waarborgen. Daarnaast wil ik het mogelijk maken voor mijn medebestuursleden om alle leuke activiteiten neer te zetten die Grotius ieder jaar neerzet en wil ik ruimte creëren voor nieuwe initiatieven.

5. Wat houdt jou op de been? Op de eerste plaats koffie. Daarnaast gezelligheid en het actief bezig zijn!

6. Het is 2025. Wat doe je? Ik kom m’n oud-bestuursgenoten tegen bij een netwerkborrel voor grote kantoren, waarbij we ons prachtige bestuursjaar bij Grotius nog eens met elkaar bespreken.

7. Wat wil je de Grotius-leden meegeven? Als je nog niet actief bent, word actief! Als je al actief bent, blijf actief!


Naud van Doorn - f.t. Assessor Onderwijs

Mijn naam is Naud van Doorn en aankomend jaar heb ik de eer en het genoegen de functie van Assessor Onderwijs op mij nemen. Dit betekent dat ik als begeleidend bestuurslid samen met mijn commissies de studieverdiepende activiteiten zoals het jaarlijkse congres, lezingen en externe bezoeken ga organiseren. 

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Als een spontaan persoon die bomvol goede en soms minder goede ideeën zit. Daarnaast houd ik erg van het maken van muziek, imitaties en ben ik beter in schaken dan de aankomende praeses.

2. Hoe zouden naasten je omschrijven? Als een enthousiaste, sociale, humoristische en kritische jongeman die het af en toe moeilijk vindt als dingen niet gaan zoals hij zou willen.

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? De eerste twee jaar van mijn studie was ik actief bij Grotius en heb ik een onwijs leuke tijd gehad. Tijdens mijn bestuursjaar wil ik de plannen die ik tijdens deze twee jaren heb gesmeed uitvoeren om zo van Grotius een nog mooiere vereniging te maken. Daarnaast zie ik een bestuursjaar als een kans om bij veel grote en interessante advocatenkantoren, bedrijven en instellingen een kijkje in de keuken te nemen.

4. Welk doel wil je in jouw functie bereiken? Mijn doel is om, door middel van het organiseren van inhoudelijke activiteiten die aansluiten bij het onderwijs studenten nog enthousiaster maken voor hun studie en de mogelijkheden die zij na hun studie hebben. Daarnaast wil ik diepgang bieden in onderwerpen die in het reguliere onderwijs onderbelicht zijn.

5. Wat houdt jou op de been? Ben & Jerry’s, Milka, romcoms en de muziek van Adele.  

6. Het is 2025. Wat doe je? Dan werk ik hopelijk bij een mooi advocatenkantoor.

7. Wat wil je de Grotius-leden meegeven? Probeer het maximale uit je studententijd te halen en probeer niet (alleen) zo snel mogelijk af te studeren.Erik Groenewolt - f.t. Assessor Evenementen

Mijn naam is Erik Groenewolt. Volgend jaar zal ik de functie van Assessor Evenementen gaan vervullen. Dit houdt in dat ik de commissies ga begeleiden bij het organiseren van de vetste feesten en sociale activiteiten, de leukste reizen, een geweldig gala, een super uitwisseling en onvergetelijke introductieactiviteiten, kortom de studieverbredende activiteiten van Grotius. Met deze activiteiten hoop ik de leden net zulke mooie momenten te laten beleven als ik de afgelopen 2 jaar heb gehad!

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Een enthousiaste, open en behulpzame jongen.  Ik probeer ook altijd klaar te staan voor iedereen. Daarnaast zorg ik er altijd voor dat er wat leven is in de groep.  

2. Hoe zouden naasten je omschrijven? Mijn naasten zouden me omschrijven als de gangmaker in de groep. Ook krijg ik vaak te horen dat ik levendig en aanwezig ben. Ik zorg dat er altijd leven in de groep is.

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? Ik heb ergens altijd wel het idee gehad om een bestuursjaar te gaan doen. Na een gesprek met Manon en Jolande in Antwerpen begon ik echt serieus over een bestuursjaar na te denken. Al die mooie en vette verhalen maakten mij zo enthousiast, dat ik bij thuiskomst dacht: waarom zet ik niet gewoon die stap? De rest is eigenlijk wel geschiedenis.

4. Welk doel wil je in jouw functie bereiken? In 1 woord: ledenbinding! Hiermee bedoel ik dat ik hoop dat de leden aan het eind van het jaar terugdenken aan onder andere vette feesten, leuke activiteiten en epische reizen en daardoor gemotiveerd zijn om volgend jaar weer actief te zijn bij Grotius.

5. Wat houdt jou op de been? M’n bed, koffie, borrelen, WhatsApp en natuurlijk het 95e!

6. Het is 2025. Wat doe je? In 2025 hoop ik dat ik een leuke baan, een leuk gezin, een kat en een mooi huis heb. Misschien is het eigenlijk wel het mooiste om de toekomst een beetje op je af te laten komen. Als je alles al weet is namelijk ook de lol er een beetje af.

7. Wat wil je de Grotius-leden meegeven? Zorg voor een goede balans tussen studie en relaxen. Van te veel stress is nooit iemand beter geworden. Oh ja, en natuurlijk het belangrijkst: blijf/word actief bij Grotius!


Erin Wolken - f.t. Assessor Carrière en Acquisitie

Hallo lieve lezers, mijn naam is Erin Wolken en ik heb de eer om de functie van assessor carrière en acquisitie te gaan vervullen binnen het 95ste bestuur van JFV Grotius. Ik ben 20 jaar en momenteel bezig om mijn bachelor Recht en bedrijfswetenschappen af te ronden. Naast mijn lidmaatschap bij JFV Grotius ben ik lid van L.V.V.S. Augustinus, waar ik een fantastisch cordial en gezelschap heb.  

1. Hoe zou je jezelf omschrijven? Als een energiek persoon die ervan houdt om mensen om zich heen te hebben, altijd in is voor een gezellige activiteit en het liefste de hele ochtend cappuccino’s drinkt om wakker te worden en altijd op zoek is naar een nieuwe uitdaging.  

2. Hoe zouden naasten je omschrijven? Als een spontane, gedreven en lieve meid die goed kan luisteren en mensen zich op hun gemak kan laten voelen.  

3. Waarom heb je gekozen voor een bestuursjaar? Vooral voor alle ervaringen die je opdoet in één jaar. Ik wil mezelf ontwikkelen op veel verschillende vlakken en ik zie het dan ook als goede aanvulling op mijn studie. Daarnaast hoop ik te ontdekken welke kant ik op wil met mijn studie en wil ik voor de leden een ontzettend gaaf jaar gaan neerzetten.  

4. Welk doel wil je in jouw functie bereiken? Een sterke onderhandelingspartner zijn. Als assessor carrière en acquisitie moet je je mannetje kunnen staan bij sponsorgesprekken om zo sponsorgelden binnen te halen voor de vereniging. Mijn persoonlijke doel is om deze eigenschap te ontwikkelen dit jaar. 

5. Wat houdt jou op de been? Succesmomenten. Bijvoorbeeld het moment dat je een mail binnenkrijgt dat je een tentamen hebt gehaald, geeft een geweldig gevoel. Ook mijn lieve cordialgenoten, hockeyvriendinnetjes, huisgenootjes en mijn familie houden mij op de been. Zij staan altijd voor mij klaar staan, ik mag altijd schoenen en jurkjes van hen lenen en ze organiseren fantastische activiteiten en reisjes.  

6. Het is 2025. Wat doe je? Als het 2025 is ben ik 30 jaar oud. Op dat moment heb ik een leuke baan, woon ik samen met mijn droomman, mijn labradoodle en misschien kinderen in Haarlem of Leiden in leuk oud huis. Ook zijn we dan plannen aan het maken om in het buitenland te gaan wonen voor een paar jaar. Ohja, en ik zit nog steeds op hockey!  

7. Wat wil je de Grotius-leden meegeven? Geniet van je studententijd!Terug naar nieuwsoverzicht


Meer artikelen uit In gesprek met